به گزارش مشرق، رسانههای صهیونیست تنها به انتشار اخبار و گزارشهای کوتاه از سفر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به عُمان اکتفا کرده و بیانههای صادره از دفتر نتانیاهو و وزارت خارجه عُمان را منتشر کردند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در وب سایت خود به نقل از بیانیه دفتر نتانیاهو نوشت که این سفر پس از رایزنیهای طولانیمدت بین دو طرف صورت گرفت و سلطان قابوس و نتانیاهو راهکارهای پیشرفت در روند سازش غرب آسیا را بررسی کردند و علاوه بر آن موضوعات مورد اهتمام دو طرف برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه بررسی شد. ملاحظه میشود که این بیانیه بر صلح در غرب آسیا تأکید دارد بیآنکه مشخصا به صلح بین اسرائیل و فلسطینیان اشاره کند و چنین به نظر میرسد که صلح مورد نظر اسرائیل همان صلح با کشورهای عربی و به طور مشخص کشورهای حاشیه خلیج فارس است نه با فلسطینیان.
بیشتر بخوانید:
هدف نتانیاهو از سفر به عمان از نگاه الحوثی
این روزنامه افزود که «جیسون گرینبلات» فرستاده رئیسجمهور آمریکا در روند صلح غرب آسیا در صفحه توئیتر خود نوشت که سفر نتانیاهو به عُمان گامی در جهت حمایت از تلاشهای صلح آمریکا در منطقه است، صلحی که اساس ثبات، امنیت و شکوفایی بین اسرائیلیها، فلسطینیان و همسایگان آنهاست و امیدوار هستیم که در آینده نزدیک شاهد دیدارهای زیادی از این دست باشیم.
روزنامه الکترونیکی «رأیالیوم» همچنین به نقل از وبگاه عبری «یدیعوت آحارنوت» سفر نتانیاهو به عُمان را بیارتباط با سفر چند روز پیش «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به عُمان ندانست و افزود که سفر هر دوی آنها بیسابقه بوده همچنانکه سفر نتانیاهو به عُمان از سال ۱۹۹۶ تا کنون نخستین سفر بود.
طبق گزارش این وبگاه عبری، در سالهای اخیر اخبار و گزارشهایی از مذاکرات محرمانه بین اسرائیل و عُمان منتشر شده و این کشور به اسرائیل اجازه ایجاد دفتر نمایندگی خود در مسقط را داده بود. این وبگاه بدون اشاره به منابع خاص افزود که در راستای تلاشهای آمریکا به رهبری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور برای به گردش درآوردن چرخه مذاکرات، واشنگتن سعی کرد عُمان را به نشان دادن حسن نیت خود و عادیسازی روابط با اسرائیل متقاعد سازد و در گذشته نیز عُمان موافقت خود با ازسرگیری روابط با اسرائیل به شرط توقف شهرکسازی در کرانه باختری را اعلام کرده بود.
این وبگاه عبری همچنین به اظهارات «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی درباره سفر نتانیاهو به عُمان اشاره کرد و افزود که الجبیر درباره روابط کشورش با اسرائیل تأکید کرد که روند سازش شرط اجباری برای عادیسازی روابط با اسرائیل است و عربستان از روند سازش متکی بر طرح صلح عربی که در کنفرانس عربی سال ۲۰۰۲ بیروت نیز تصویب شد، حمایت میکند.
در همین ارتباط «ران بن یشای» تحلیلگر اسرائیلی در امور نظامی نیز بر این باور است که سفر نتانیاهو به عُمان میتواند تلاشی از سوی آمریکا برای استفاده از عُمان برای ایفای نقش میانجیگیری بین اسرائیل و فلسطینیان جهت اجرایی کردن طرح صلح آمریکا معروف به «معامله قرن» باشد.
وی افزود که طبق گزارش رسانههای عبری، هیأت همراه نتانیاهو در این سفر همگی نظامی و امنیتی بوده و «یوسی کوهین» رئیس موساد، «مائیر بن شابات» رئیس شورای امنیت قومی و «یووال روتم» مدیر کل وزارت خارجه و تعدادی دیگر از مسئولان صهیونیست او را همراهی میکردند.
نتانیاهو و همسرش به همراه هیأت صهیونیستی روز پنجشنبه در سفری مخفیانه به عُمان رفته و با سلطان قابوس دیدار کردند و پس از آن وزارت خارجه عُمان با انتشار تصاویر این دیدار، اعلام کرد که دو طرف به بررسی مسائل منطقهای و روند سازش پرداختند.